ÁRNYÉKOLÁS

KOMFORTÉRZET NAPSZAKNAK ÉS ÉVSZAKNAK MEGFELELŐEN

Az árnyékolástechnika alapjait már az ókorban elkezdték alkalmazni. A rómaiak kifeszített, vagy kihúzható ponyvát használtak a tűző napsugarak ellen, vagy betekintés elleni védelmet szolgáltak az ókori árnyékolók.  A legrégibb és talán legérdekesebb árnyékoló használata a Colosseum árnyékolását biztosította. Olyan ponyvát és mozgatható rudazatot készítettek, hogy már a Colosseum nagy felületét is árnyékolni tudta. Az árnyékolás-technika fejlődésének köszönhetően a mai árnyékoló berendezések már nem csak kényelmünket szolgálják a mindennapjainkban, hanem otthonunk díszei is lehetnek.
A széles termékpalettának köszönhetően kültéritől a beltériig, az egyszerűtől a luxus árnyékolókig nagy a választék.

REDŐNY

A redőny az egyik legnépszerűbb és az egyik legrégebb óta használt kültéri árnyékoló. Mára már több fajtája méltán népszerű, és a folyamatos technikai fejlődéseknek köszönhetően remek és hatékony kültéri árnyékoló család. a felhasznált alapanyagok minőségének köszönhetően, és a rendkívül hatékony árnyékolóként működő redőnyök a házak, lakások kellékeként ismeretes. A redőnyben műanyag vagy alumínium lamellát alkalmazhatunk. Cégünk színes redőnyök esetén feltétlenül az alumínium lamella mellé teszi le voksát, míg fehér esetében teljesen megfelelőnek (és nem utolsó sorban költséghatékonynak) tartjuk a műanyag lamellát. A redőnyöket tokozásuk szerint az alábbiak szerint különböztetjük meg:

LÁTSZÓ KÜLSŐTOKOS MŰANYAG REDŐNYÖK

A különböző redőnyök közül szinte a legkeresettebb. Alumínium lemezes és műanyag tokvéges, a tengely csapágyon gördül, a kefés lefutó sín lehet műanyag vagy alumínium. A redőnyök külső vagy rejtett ütközővel ellátottak. Kombinálhatóak függőlegesen mozgatható szúnyoghálóval egybeépítve is. A redőnyök kézileg működtethetőek kívánság szerint gurtni vagy zsinór választásával.

VAKOLHATÓ KÜLSŐTOKOS MŰANYAG REDŐNYÖK

A redőnytok választható vakolható változatban is. A redőny az ablak külső síkjára van ráépítve oly módon, hogy a redőnyök dobozának külső széle egybeesik a már szigetelt fal síkjával, így vakolás után nem látszik a redőnydoboz, és az alsó szerelőnyíláson át hozzáférhető a redőny szerkezet. Ez a változat is kombinálható függőlegesen mozgatható szúnyoghálóval egybeépítve is. A redőnyök kézileg működtethetőek kívánság szerint gurtni vagy zsinór választásával.

BELSŐTOKOS REDŐNYÖK

Nyílászáró fölé, vele egybeépítve szerelhető be. A nyílászáró és a redőnytok közötti kapcsolatot speciális klipsz teszi lehetővé. A tok födémhez való rögzítése egy rögzítő lemez segítségével történik, mely minden ablakrendszerhez alkalmazható. A ráépíthető redőnyök típustól függően külső és belső vakoló éllel is elláthatók, így a tok szélessége akár 38 cm-es falvastagságig is kiegészíthető. Ez a változat is kombinálható függőlegesen mozgatható szúnyoghálóval egybeépítve is. Természetesen úgy mint a külső tokos redőnyöknél választható műanyag és alumínium változatban is a lamella.

A redőnyök mozgatása motorizálható kapcsolós vagy távirányítós vezérléssel.

 

ZSALÚZIA

A zsalúzia egy kültéri reluxához hasonlítható forgatható lamellás függőleges mozgatású kültéri árnyékoló. Remekül illeszkedik passzív házak árnyékolástechnikai terveihez, kiváló és látványos árnyékoló, mely egyre népszerűbb az építkezők körében is. A zsalúzia működése zsinórzat és felhúzó szalag segítségével történik. A vízszintesen működtetett lamellák dőlésszöge változtatható…

 

RELUXA

A reluxák anyaga alumínium lamella, könnyen kezelhető és esztétikus megjelenése miatt közkedvelt árnyékoló lakásban, irodáknak, közintézményekben. Gyárilag szinterezett 25 és 16 mm-es lamellával készül nagy szín- és anyagmintázat közül lehet választani a belső árnyékolásra alkalmas reluxák közül.

 

SZALAGFÜGGÖNY

Elegáns, korszerű belső árnyékolási megoldás lakásokhoz, irodákhoz, kiállítótermekhez. Egyenes, ferde és íves felületek árnyékolására is alkalmas. A széles anyagválasztékban megtalálhatóak az enyhén fényáteresztő, vagy akár a teljes sötétítést biztosító szalagfüggönyök. A működtető golyós zsinór segítségével a szalagfüggönyök 180 fokos szögben a lamellák elforgatásával mindig a kívánt mennyiségű fényt eresztik be. Szalagfüggönyök szerelhetők mennyezetre egyszerű bepattintható tartólemezekkel, vagy oldalfalra felfogó konzolokkal. A szalagfüggönyök speciális portaszító anyaggal kezeltek. A szalagfüggönyök felszerelése, működtetése egyszerű, karbantartást nem igényelnek.