KIEGÉSZÍTŐK

MINŐSÉGI KIEGÉSZÍTŐK A MINŐSÉGI NYÍLÁSZÁRÓKHOZ

ÜVEGEK

Minden ablakunk, ajtónk esetében az üvegezés egy fontos szempont!

Legtöbb esetben nagy felületet képvisel, sok szempontnak meg kell felelnie és esetleges díszítésével örök eleganciát ad otthonunknak. Számtalan üvegminta közül választhatnak vevőink, amennyiben nem az alap torzításmentes float üveget szeretnék.

2  illetve 3 rétegű üveg kerülhet nyílászáróinkba. A szigetelő üvegek vastagsága általában 24 mm ( 4-16-4 mm rétegfelépítés), ezzel azonban legfeljebb 1,0 W/m2K hőátbocsátás és kb. 30 dB hanggátlás érhető el. A fokozott hőszigetelő képességű 3-rétegű üvegek vastagsága 36-44 mm, ennek megfelelően nem minden ablakszerkezetbe építhetők be. A háromrétegű üveg tömege kb. 30 kg/m2, a szokásos kétrétegű szerkezet tömege kb. 20 kg/m2.

Miért is fontos a nyílászáró üvegezése?

  • Hővédelem
  • Zajvédelem
  • Biztonsági védelem

Hővédelem: Egész évben fontos szempont. Télen a hő veszteségtől, nyáron a túlmelegedéstől védi meg otthonunkat. A hőszigetelő képességét a hő átbocsátási tényezővel, az „Ug” értékkel határozzuk meg. Mértékegysége W/m2K. Minél ALACSONYABB ez az érték, annál jobb a hőszigetelő tulajdonság. NE hagyja, hogy ezt az „Ug” értéked adják meg az egész ablak hőszigetelésére vonatkozóan!

Zajvédelem: Otthonunk nyugalmát akkor tudjuk maximálisan élvezni, ha a külső zajokat kellőképpen kívül tudjuk tartani. Így az üvegszerkezettel szembeni nagy elvárás a hanggátlás, zajvédelem. Ennek mértékegysége a decibel (dB) . Minél nagyobb az értéke annál jobb a zajvédelem.

Biztonsági védelem: A biztonsági üvegek fő feladata a személy és vagyonvédelem. Ezt többrétegű ragasztott üveggel és/vagy edzett üveggel tudjuk elérni.

ROVARVÉDELEM

FIX ALUMÍNIUM ÉS FIX FÜLES ALUMÍNIUM SZÚNYOGHÁLÓ

A Fix szúnyogháló rendszer egy egyszerű, feladatát tökéletesen ellátó, minden típusú házra alkalmazható megoldást nyújt a rovarok ellen. A szúnyogháló készüljön akár műanyag vagy alumínium profilból, minden esetben UV stabil és üvegszál alapú, mely kiváló minőséget és hosszú élettartamot biztosít. Nagy előnye a költséghatékonyság mellett, hogy a nyílás teljes felületén (rés nélkül) véd a rovaroktól. Felszerelése csavarozással történik kívülről, hátránya, hogy nehezebb a téliesítés. Füles szúnyogháló esetén a rögzítés alumínium fülek elfordításával történik, így a felszerelés nem igényel szaktudást.

ROLÓS (LEHÚZHATÓ) SZÚNYOGHÁLÓ

Alumínium keretből készült, függőlegesen lehúzható mobil szúnyoghálók talán a legnépszerűbb szúnyoghálók egyike. Szinte minden meglévő és újonnan beszerelt nyílászáró típusra felszerelhető. Előnye, hogy könnyebben mozgatható, ahogy neve is mutatja: mobil. Hátránya is épp a mobilságából adódik, hiszen a kétoldalon sínben csúszó háló, mellett betalálhat elenyésző számú rovar.

NYÍLÓ ALUMÍNIUM SZÚNYOGHÁLÓ

Az ajtó rendszerű szúnyoghálók kifejezetten robosztus és esztétikus alumíniumkeretből zsanéros rögzítéssel készülnek. Kifejezetten erkélyajtók rovarvédelmére alkalmasak és kifelé nyílnak. Bejárati ajtóknál a kilincs miatt segédkeret szükséges.

TOLÓ ÉS PLISZÉ SZÚNYOGHÁLÓ

Mindkettő nagy felületek rovarvédelmére hasznnálható. A toló szúnyogháló kiválóan alkalmas toló erkélyajtókhoz.  A dupla méretű keretben egy fix keretes szúnyogháló csúszik görgőkön. A pliszé szúnyogháló egyszerre ötvözi a fix szúnyogháló praktikumát és a mobil szúnyogháló exkluzív megjelenését. Harmónika rendszerű nyitásmóddal rendelkezik. Az erős háló felhasználásával kiváló minőség és hosszú élettartam biztosítható.

Válasszon épületéhez bármilyen nyíló-, vagy tolóajtó rendszert, minden típushoz kínálunk megoldást. A RAL egyedi színei lehetővé teszik Önnek, hogy az épületének, stílusához és homlokzatához leginkább harmonizáló színvilágot alakítson ki.

 

SZELLŐZŐK

Legegyszerűbbtől az Önszabályzó szellőzőkig tudunk Önnek megfelelő megoldást ajánlani:

  • Vasalatrendszerbe épített résszellőző funkció
  • Higrosztatikus (levegő páratartalmától függő) mechanikus automata szellőző

 

PÁRKÁNYOK/KÖNYOKLŐK

 

KILINCSEK